Ik wilde euthanasie laten plegen

"
Ik wilde euthanasie laten plegen. Bijna nooit kreeg ik bezoek. Ik was helemaal klaar met het leven”

Aan het woord is Mineke Jorissen (93 jaar)*.

‘Mijn man was al geruime tijd overleden en de kinderen waren geëmigreerd. Mijn leven was een aaneenschakeling van grijze nietszeggende dagen geworden. Bijna nooit kreeg ik bezoek en mijn gezondheid, die vroeger nooit iets te wensen overliet, werd ook steeds minder.

Pil van Drion om euthanasie te plegen

Toen mijn zoon vanuit Australië overkwam, overviel ik hem dan ook bijna gelijk met de vraag of hij uit kon zoeken waar ik zo’n pil van Drion kon aanschaffen. Mijn zoon schrok erg van die vraag, maar daar was ik wel op voorbereid.

Hospice met liefdevolle zorg

Wat ik niet had verwacht was dat hij ook actie ondernam. Daar waar de huisarts me altijd luchtig adviseerde er wat meer opuit te gaan, belde mijn zoon het plaatselijke hospice. Ik was verbaasd: een hospice, dat is toch voor stervende mensen? Nog voordat de week voorbij was, zat ik ineens in gezellig ingerichte kamer, waar er met liefde voor me werd gezorgd.’

Nieuw begin in plaats van euthanasie

Deze situatie veranderde alles voor Mineke Jorissen. Ze begon weer te eten, verzorgde zichzelf weer en nu rijdt zij zelfs weer rond in haar eigen autootje. Ze woont inmiddels in een andere flat, maar heeft nog altijd warme contacten met het personeel van het hospice.

‘Ik had niet gedacht dat ik nog een nieuw begin zou meemaken in mijn leven’, betuigt Mineke, ‘maar nu zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet’.

* Naam is om privacy redenen veranderd.

Volgende gedeelte: Er is Hoop »

Andere verhalen:

Mijn sterke zus ging dood
Drie jaar geleden in april ging het helemaal mis. Mijn zus die altijd zo actief was geweest, zat al een poos niet lekker in haar vel. Lees verhaal »
Ik wilde euthanasie laten plegen
Ik was helemaal klaar met het leven. Mijn man was al geruime tijd daarvoor overleden en de kinderen waren geëmigreerd. Lees verhaal »
Mijn man had blaaskanker
Mijn man (84 jaar) was al enige tijd ziek. Hij had blaaskanker en was diabeet. Hij raakte verward en wilde zelfs niets meer eten. Lees verhaal »