Verhalen over het levenseinde

Hier vindt u persoonlijke verhalen over het levenseinde. Per jaar sterven zo ongeveer 2.400 mensen door euthanasie. Meer dan 100.000 mensen zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Dat geeft aan dat er veel mensen in Nederland bezig zijn met hun levenseinde. Misschien bent u iemand die daarover nadenkt voor uzelf of voor een geliefde.

Persoonlijke verhalen over sterven

Hieronder vindt u persoonlijke verhalen van anderen die bezig waren met hun eigen levenseinde of dat van een ander. Leest u deze verhalen rustig door, of ga verder naar het volgende gedeelte: Er is hoop »

Mijn sterke zus ging dood
Drie jaar geleden in april ging het helemaal mis. Mijn zus die altijd zo actief was geweest, zat al een poos niet lekker in haar vel. Lees verhaal »
Ik wilde euthanasie laten plegen
Ik was helemaal klaar met het leven. Mijn man was al geruime tijd daarvoor overleden en de kinderen waren geëmigreerd. Lees verhaal »
Mijn man had blaaskanker
Mijn man (84 jaar) was al enige tijd ziek. Hij had blaaskanker en was diabeet. Hij raakte verward en wilde zelfs niets meer eten. Lees verhaal »